Publikacje |
Effect of dietary inulin, dried chicory or Jerusalem artichoke supplementation on piglet performance and some blood parameters
Eugeniusz Grela, Sandra Sobolewska, Wioletta Samolińska, Jacek Skomiał
2012
Mikronizacja metodą modyfikacji składu chemicznego nasion fasoli, ze szczególnym uwzględnieniem węglowodanów
Dariusz Andrejko, Bożena Kiczorowska, Ali Al-Yasiry, Wioletta Samolińska
2016 Polish Journal of Agronomy 2081-2787
Chemical composition of leguminous seeds:part I—content of basic nutrients, amino acids, phytochemical compounds, and antioxidant activity
J. Matras, E. Hanczakowska, Wojciech Rybiński, Piotr Kiczorowski, Eugeniusz Grela, Wioletta Samolińska, Bożena Kiczorowska
2017 European Food Research and Technology 1438-2377
Polish crossbred pigs’ blood haematological parameters depending on their age and physiological state
ANNA CZECH, EUGENIUSZ RYSZARD GRELA, RENATA KLEBANIUK, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, Katarzyna Ognik
2017 Annals of Warsaw University of Life Sciences- SGGW Animal Science 1898-8830
The efficiency of dairy cattle nutrition on chosen farms of central-eastern Poland
Piotr Jarzyna, Magdalena Olcha, Zwenyslawa Zasadna, Bożena Kiczorowska, Maciej Bąkowski, Anna Winiarska-Mieczan, Ali Ridha Mustafa Al-Yasiry, Malwina Zając, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Anna Danek-Majewska, Małgorzata Kwiecień, Renata Klebaniuk
2018 Annals of Warsaw University of Life Sciences- SGGW Animal Science 1898-8830
Comparative analysis of selected bioactive components (fatty acids, tocopherols, xanthophyll, lycopene, phenols) and basic nutrients in raw and thermally processed camelina, sunflower, and flax seeds ( Camelina sativa L. Crantz, Helianthus L., and Linum L.)
Malwina Zając, Maciej Bąkowski, Dariusz Andrejko, Piotr Kiczorowski, Anna Winiarska-Mieczan, Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska, Zofia Antoszkiewicz
2019 JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 0022-1155
Dietary intake and content of Cu, Mn, Fe, and Zn in selected cereal products marketed in Poland
Anna Winiarska-Mieczan, Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Ewa Baranowska-Wójcik, Małgorzata Kwiecień, Katarzyna Kwiatkowska, Renata Klebaniuk
2019 BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH 0163-4984
Körnerleguminosenals Futter- und Nahrungsmittel / von . Heinz Jeroch , Antoni Lipiec, Hansjörg Abel, Jürgen Zentek, Eugeniusz R. Grela, Gerhard Bellof
Antoni Lipiec, Eugeniusz Grela, Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska
2016
Żywienie świń i gospodarka paszowa
Anna Rekiel, Justyna Więcek, Renata Klebaniuk, Bożena Kiczorowska, Bogdan Szostak, Eugeniusz Grela, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Wioletta Samolińska, Robert Krusiński, Anna Winiarska-Mieczan
2019
Żywienie świń i gospodarka paszowa
Bogdan Szostak, Eugeniusz Grela, Anna Winiarska-Mieczan, Bożena Kiczorowska, Anna Rekiel, Justyna Więcek, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Robert Krusiński, Renata Klebaniuk
2019
Żywienie świń i gospodarka paszowa
Bogdan Szostak, Anna Rekiel, Eugeniusz Grela, Anna Winiarska-Mieczan, Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Robert Krusiński, Justyna Więcek, Renata Klebaniuk
2019
Suplementy diety
Maciej Bąkowski, Anna Winiarska-Mieczan, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Robert Krusiński
2022
Wpływ rodzaju ekstraktu i poziomu inuliny na stężenie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych w jelicie grubym oraz wskaźniki lipidowe krwi tuczników
Sandra Sobolewska, Eugeniusz Grela, Wioletta Samolińska, Jacek Skomiał
2014 Medycyna Weterynaryjna 0025-8628
Wpływ procesów termicznych na zmiany podstawowego składu chemicznego ziarna pszenicy
Elżbieta Prystupa-Rusinek, Anna Winiarska-Mieczan, Dariusz Andrejko, Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska
2015 Zywnosc. Nauka. Technologia. Jakosc/Food. Science Technology. Quality 1425-6959
Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej na tle ochrony środowiska i standardów Unii Europejskiej / Monografia pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej -Huflejt
Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska
2015
Wpływ rodzaju ekstraktu i poziomu inuliny na stężenie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych w jelicie grubym oraz wskaźniki lipidowe krwi tuczników
Eugeniusz Grela, Wioletta Samolińska, Jacek Skomiał, Sandra Sobolewska
2014 Medycyna Weterynaryjna 0025-8628
Probiotyki - proekologiczne dodatki paszowe w żywieniu krów mlecznych a jakość mleka
Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska
2015
Körnerleguminosen in der Ernährung des Menschen
Eugeniusz Grela, Wioletta Samolińska
2016
|