Publikacje |
Wpływ dodatku suszu z wytłoków jabłkowych na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne jogurtów
Przemysław Rożek, Agata Znamirowska, Magdalena Buniowska, Dorota Kalicka
2018 ŻYWNOŚĆ - Nauka Technologia Jakość 2451-0769
Effect of addition of wild garlic (Allium ursinum) on the quality of kefirs from sheep's milk
Agata Znamirowska, Krzysztof Kotula, Piotr Kuźniar, Marcin Obirek, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Maciej Kluz, Dorota Kalicka, Paweł Hanus
2017 Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria 1644-0730
Wzbogacanie mleczanem magnezu i wapnia mlecznych napojów fermentowanych przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis BB-12
Agata Znamirowska, Piotr Kuźniar, Magdalena Buniowska
2018 Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 0084-5477
Organic magnesium salts fortification in fermented goat's milk
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar
2019 International Journal of Food Properties 1094-2912
Ocena jakości jogurtów z błonnikiem orkiszowym i inuliną produkowanych metodą termostatową
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska, Przemysław Rożek, Dorota Kalicka
2018 Nauka Przyroda Technologie 1897-7820
Effects of various magnesium salts for the production of milk fermented by Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12
Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2019 International Journal of Food Properties 1094-2912
Effect of addition of wild garlic (Allium ursinum) on the quality of kefirs from sheep's milk
Agata Znamirowska, Piotr Kuźniar, Katarzyna Szajnar, Przemysław Rożek, Paweł Hanus, Marcin Obirek, Krzysztof Kotula, Maciej Kluz, Dorota Kalicka
2017 Acta Scientiarum Polonorum-Technologia Alimentaria 1644-0730
Wzbogacanie mleczanem magnezu i wapnia mlecznych napojów fermentowanych przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12
Agata Znamirowska, Piotr Kuźniar, Magdalena Buniowska
2018 Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 0084-5477
Steviol glycosides and bioactive compounds of a beverage with exotic fruits and Stevia rebaudiana Bert. as affected by thermal treatment
Maria Jose Esteve, Agata Znamirowska, Juana M. Carbonell-Capella, Ana Maria Frigola, Magdalena Buniowska, Ana Zulueta
2020 International Journal of Food Properties 1094-2912
Physical and sensory characteristics and probiotic survival in ice cream sweetened with various polyols
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2019 International Journal of Dairy Technology 1364-727X
Wpływ zastosowanej dawki cytrynianu wapnia na właściwości i dynamikę fermentacji napojów probiotycznych otrzymanych z mleka krowiego
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Wykorzystanie witamin z grupy B jako dodatku funkcjonalnego w produkcji mlecznych lodów probiotycznych
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Włodyka, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Probiotyczne napoje fermentowane na bazie zagęszczonej serwatki podpuszczkowej
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Wpływ czasu przechowywania na jakość jogurtów o smaku dzikiej róży z dodatkiem jagód goji
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Funkcjonalne napoje jogurtowe - wzbogacone kaszą jaglaną i miodem
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Funkcjonalne napoje jogurtowe wzbogacone kaszą jaglaną i miodem
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar, Katarzyna Szajnar, Przemysław Rożek, Dorota Kalicka
2016
Wykorzystanie witamin z grupy B jako dodatku funkcjonalnego w produkcji mlecznych lodów probiotycznych
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Przemysław Rożek, Dorota Kalicka
2016
Ocena jakości i przydatności przetwórczej ekologicznego mleka koziego z regionu Podkarpacia
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2015
Jakość biojogurtów z mleka koziego w zależności od fazy laktacji
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Właściwości organoleptyczne napojów serwatkowych o smaku kawowym, cytrynowym, malinowym i mango-marakuja
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2015
Wpływ rodzaju zastosowanych kultur starterowych bakterii mezofilnych i probiotycznych na jakość mleka ukwaszonego
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2015
Bezpieczeństwo żywności
Czesław Puchalski, Małgorzata Ormian, Sylwia Zielińska, Anna Augustyńska-Prejsnar, Ireneusz Kapusta, Grzegorz Zaguła, Małgorzata Dżugan, Jadwiga Lechowska, Agata Tekiela, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Maria Czernicka, Dorota Kalicka, Monika Tomczyk
2015
Wpływ zastosowanych kultur starterowych na jakość maślanek naturalnych w czasie przechowywania
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Wpływ czasu przechowywania i fortyfikacji L-pidolanem magnezu na jakość kefirów produkowanych metodą termostatową
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Przemysław Rożek, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Właściwości jogurtów kozich w zależności od rodzaju dodanych substancji słodzących w czasie przechowywania chłodniczego
Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka
2016
Effect of addition of spelt and buckwheat hull on selected properties of yoghurt
Katarzyna Sajnar, Agata Znamirowska, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk, Maciej Kluz
2020 Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
|