Publikacje |
Wpływ marynowania na jakość mięśni piersiowych kurcząt brojlerów
Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016 WIADOMOŚCI ZOOTECHNICZNE 1731-8068
Effects of Marinating Breast Muscles of Slaughter Pheasants with Acid Whey, Buttermilk, and Lemon Juice on Quality Parameters and Product Safety
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz, Paweł Hanus, Mariusz Rudy, Maciej Kluz
2019 Journal of Food Quality 0146-9428
Oddziaływanie ferm trzody chlewnej i drobiu na środowisko
Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz, Jadwiga Lechowska
2018 Proceedings of ECOpole 1898-617X
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i cechy sensoryczne mięsa kurcząt brojlerów
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016
Wpływ genotypu niosek na jakość jaj z chowu ekologicznego
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016
Organizacja socjalna a efekty tuczu świń
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar
2015
Ocena jakości mięsa różnych gatunków drobiu zakupionego w sieci detalicznej
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2015
Ocena preferencji i częstotliwości spożycia mięsa drobiowego w opinii studentów
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2014
Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość
2016
Wpływ metod obróbki termicznej na jakość sensoryczną mięśni piersiowych kaczek rzeźnych
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016
Wpływ metod obróbki termicznej i temperatury wewnątrz mięśni na jakość sensoryczną mięsa kur po zakończonym okresie nieśności
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016
Analiza jakości tuszek kurcząt brojlerów z różnych ferm drobiu województwa podkarpackeigo
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2014
Bezpieczeństwo żywności
2015
Students opinion regarding perceptions on functional food produced from poultry meat
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2015
Technologia drobiu i jaj : przewodnik do ćwiczeń
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2014
Students' opinion concerning buying behaviours and consumption of poultry meat
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2015
Rola czynników socjo-ekonomicznych w decyzjach nabywczych konsumentów produktów żywnościowych na podkarpackim rynku
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Grażyna Gajdek
2016
Produkcja jagniąt rzeźnych w aspekcie rynku mięsa baraniego
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2015
Ocena wybranych cech jakości tuszek i mięsa kurcząt brojlerów z chowu bez dostępu oraz z dostępem do wybiegu
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2016 Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 0084-5477
Jakość sensoryczna mięsa drobiowego poddanego obróbce termicznej
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2015
Czynniki kształtujące jakość sensoryczną mięsa kurcząt brojlerów
Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz
2014 WIADOMOŚCI ZOOTECHNICZNE 1731-8068
Bezpieczeństwo żywności
Czesław Puchalski, Małgorzata Ormian, Sylwia Zielińska, Anna Augustyńska-Prejsnar, Ireneusz Kapusta, Grzegorz Zaguła, Małgorzata Dżugan, Jadwiga Lechowska, Agata Tekiela, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Maria Czernicka, Dorota Kalicka, Monika Tomczyk
2015
Bezpieczeństwo żywności
Czesław Puchalski, Małgorzata Ormian, Sylwia Zielińska, Anna Augustyńska-Prejsnar, Ireneusz Kapusta, Grzegorz Zaguła, Małgorzata Dżugan, Jadwiga Lechowska, Agata Tekiela, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Maria Czernicka, Dorota Kalicka, Monika Tomczyk
2015
Użytkowanie owiec rasy Czarnogłóka w gospodarstwie ekologicznym na Podkarpaciu
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska
2014
Zwierzę gospodarskie w aspekcie bioetycznym i technologicznym
Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Mirosław Twardowski, Jadwiga Lechowska
2015
Wpływ środowiska hodowlanego na dobrostan świń
Anna Augustyńska-Prejsnar
2015
Czynniki kształtujące jakość sensoryczną mięsa kurcząt brojlerów
Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowiecz
2014 WIADOMOŚCI ZOOTECHNICZNE 1731-8068
The effect of storage duration on quality traits of eggs from different housing systems.
Zofia Sokołowicz, Magdalena Dykiel, Anna Augustyńska-Prejsnar, Józefa Krawczyk
2022 Annals of Animal Science 1642-3402
|