Publikacje |
Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles
Artur Jóźwik, Louw Hoffman, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Krystyna Gutkowska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Janusz Pomianowski, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
The ostrich meat – an updated review. I. Physical characteristics of ostrich meat
Józef Krzyżewski, Ewa Poławska, Emilia Bagnicka, Joanna Marchewka, Anna Wójcik
2011 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on the fatty acid profiles of ostrich. Part 2. Fat.
Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Dominika Tolik, Louw Hoffman, Andrzej Półtorak, Anna Wójcik
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
The physical traits and fatty acids profile of ostrich meat enriched in n3 fatty acids as influenced by duration of refrigerated storage and type of packaging
Ewa Poławska, Krystyna Gutkowska, Magdalena Solka, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Katleen Raes, Stefan De Smet, Jarosław Wyrwisz, Janusz Pomianowski, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
The effect of the diet supplementation with linseed and rapeseed on the physico-chemical and sensory characteristics of ostrich meat
Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Janusz Pomianowski, Dariusz Lisiak, Anna Wójcik
2012 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Effect of linseed, rapeseed, and vitamin E long term supplementation on the activity of the lysosomal enzymes in ostrich liver
Artur Jóźwik, M. Łysek-Gładzinska, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Monika Michalczuk, Krzysztof Niemczuk, A. Kamińska
2013 Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy 0042-4870
The effect of amaranth seed added to the standard diet upon selected meat quality traits in the quail.
Ewa Poławska, Małgorzata Jakubowska, Justyna Garczewska, Zofia Tarasewicz, Danuta Szczerbińska, Józefa Gardzielewska, KINGA RYBAK
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acids profiles in the ostriches. Part 2. Fat.
Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Anna Wójcik, Dominika Tolik, Mariusz Pierzchała, Andrzej Półtorak
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
A relationship between somatic cell count, Polymorphic form of β4-defensin and susceptibility of cow milk fat to lipolysis
Bożena Pyzel, Paulina Lipińska, Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Jarosław Horbańczuk, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Emilia Bagnicka
2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Characteristics of egg parts, chemical composition and nutritive value of Japanese Quail eggs - A review
Sebastian Nowaczewski, Ewa Poławska, Ross Cooper, Anna Charuta, Dominika Tolik
2014 Folia Biologica 0015-5497
Influence of polymorphism of casein proteins on chemical composition and technological properties of goat’s milk.
Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Emilia Bagnicka, Maria Markiewicz-Kęszycka
2013 Medycyna Weterynaryjna 0025-8628
Effects of genetically modified ingredients in feed of Japanese quail on chemical composition of breast meat.
Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Grażyna Sender, KATARZYNA SARTOWSKA, Grażyna Faliszewska, Paulina Lipińska, Agnieszka Korwin-Kossakowska
2013 World's Poultry Science Journal 0043-9339
Omega-6 and omega-3 fatty acids metabolism pathways in the body of pigs fed diets with different sources of fatty acids
Monika Sobol, Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2015 Archives of Animal Nutrition 1745-039X
Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
Ewa Poławska, Dorota Goluch, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański
2014
Influence of frozen storage on the fatty acid composition of ostrich meat enriched with linseed and rapeseed.
Ewa Poławska, Jarosław Horbańczuk, Louwrenc C. Hoffman, Anna Wójcik
2015 South African Journal of Animal Sciences 0375-1589
The relationship between the chemical composition of the carcass and the fatty acid composition of intramuscular fat and backfat of several pig breeds slaughtered at different weights
Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Franciszek Borowiec, Stanisława Raj, Władysław Migdał, Henryk Fandrejewski
2010 Meat Science 0309-1740
Meat from alternative species - nutritive and dietetic value, and its benefit for human health - a review.
Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Janusz Pomianowski, Ross G. Cooper
2013 CYTA - Journal of Food 1947-6337
The influence of dietary source of fatty acids on chemical composition of the body and utilization of linoleic and linolenic acids by pigs
Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj, Henryk Fandrejewski, Jacek Skomiał
2010 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Profile of fatty acids, muscle structure and shear force of musculus longissimus dorsi (MLD) in growing pigs as affected by energy and protein or protein restriction followed by realimentation
Joanna Bogucka, Grzegorz Skiba, Gabriela Elminowska-Wenda, Ewa Poławska, Stanisława Raj, Damian Knecht, Barbara Zwierko-Pastuszewska
2012 Meat Science 0309-1740
Zależności między składem chemicznym mięśni a kruchością mięsa świń
Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2010 Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 0084-5477
Effect of dietary organic and inorganic selenium supplementation on chemical, mineral and fatty acid composition of ostrich meat
Artur Jóźwik, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Ewa Poławska, Katleen Raes, Dominka Tolik, Jarosław Horbańczuk, Stefaan De Smet, Janusz Pomianowski
2016 CYTA - Journal of Food 1947-6337
Consumer facial expression in relation to smoked ham with the use of face reading technology. The methodological aspects and informative value of research results
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK, Ewa Poławska, Wacław Laskowski, Eliza Kostyra, Michał Rambuszek, Tadeusz Blicharski
2016 Meat Science 0309-1740
Comparative analysis of the liver transcriptome among cattle breeds using RNA-seq
Dominika Grzybowska, Chandra Pareek, Mateusz Sachajko, Jędrzej Jaskowski, Magdalena Herudzińska, Mariusz Skowroński, Krzysztof Domagalski, Joanna Szczepanek, Urszula Czarnik, Przemysław Sobiech, Mariusz Pierzchała, Kamila Stepanow, Magdalena Ogłuszka, Edyta Juszczuk-Kubiak, Yaping Feng, Dibyendu Kumar, Ewa Poławska
2019 Veterinary Sciences
A porcine gluteus medius muscle genome-wide transcriptome analysis : dietary effects of omega-6 and omega-3 fatty acids on biological mechanisms.
Edyta Juszczuk-Kubiak, Marinus F. W. te Pas, Chandra S. Pareek, Jenelle R. Dunkelberger, Jarosław Horbańczuk, Magdalena Ogłuszka, Ewa Poławska, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Agnieszka Szostak, Mariusz Pierzchała
2017 Genes & Nutrition 1865-3499
Identification of Differentially Expressed Gene Transcripts in Porcine Endometrium during Early Stages of Pregnancy
Brygida Slaska, Leyland Fraser, Marinus F.W. te Pas, Jedrzej M. Jaśkowski, Dorota Pierzchała, Magdalena Herudzińska, Mateusz Sachajko, Agnieszka Roszczyk, Chandra S. Pareek, Haja N. Kadarmideen, Aleksandra Ciepłoch, Kamila Stepanow, Magdalena Buszewska-Forajta, Wojciech Niżański, BARTŁOMIEJ JAŚKOWSKI, Mariusz Pierzchała, Magdalena Ogłuszka, Agata Nawrocka, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Ewa Poławska, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Urszula Czarnik
2020 Life 0024-3019
RNA-seq based SNP discovery in liver transcriptome of Polish Landrace pigs.
Kamila Stepanow, Aleksandra Ciepłoch, Mateusz Sachajko, Dorota Goluch, Vishnu Sharma, Sanjita Sharma, Chandra Shekhar Pareek, Mariusz Skowroński, Joanna Szczepanek, Edyta Juszczuk-Kubiak, Adrian Szczepański, Xiangyang Miao, Magdalena Buszewska-Forajta, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Agata Nawrocka, Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Agnieszka Roszczyk
2019 Translational Research in Veterinary Science
Effects of three-month administration of high-saturated fat diet and high-polyunsaturated fat diets with different linoleic acid (LA, C18:2n-6) to α-linolenic acid (ALA, C18:3n-3) ratio on the mouse liver proteome.
Magdalena Ogłuszka, Michał Liput, Weronika Grzybek, Adam Lepczyński, Kamila Liput, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Chandra S. Pareek, ANETA JOŃCZY, Agnieszka Szostak, Paweł Urbański, Agnieszka Roszczyk, Agata Nawrocka
2021 Nutrients 2072-6643
Effects of three-month feeding high fat diets with different fatty acid composition on myocardial proteome in mice.
Andrzej Kram, Alicja Dratwa-Chałupnik, Agnieszka Herosimczyk, Katarzyna Michałek, Adam Lepczyński, Małgorzata Ożgo, Kamila Liput, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Marta Grabowska
2021 Nutrients 2072-6643
Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on the fatty acid profiles of ostrich. Part 2. Fat.
Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Mariusz Pierzchała, Louw Hoffman, Dominika Tolik, Andrzej Półtorak, Anna Wójcik
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
Effects of three-month administration of high-saturated fat diet and high-polyunsaturated fat diets with different linoleic acid (La, c18:2n–6) to α-linolenic acid (ala, c18:3n–3) ratio on the mouse liver proteome
Magdalena Ogłuszka, Chandra Pareek, Agnieszka Szostak, Michał Liput, Weronika Grzybek, Adam Lepczyński, Kamila Liput, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, ANETA JOŃCZY, Paweł Urbański, Agnieszka Roszczyk, Agata Nawrocka
2021 Nutrients 2072-6643
Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
Ewa Poławska, Dorota Goluch, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański
2014
Quality control assessment of the RNA-Seq data generated from liver and pituitary transcriptome of Hereford bulls using StrandNGS software
Magdalena Buszewska-Forajta, Qaisar Shahzad, Edyta Juszczuk-Kubiak, Mateusz Sachajko, Yang Qing Lu, Chandra Shekhar Pareek, Adrian Szczepański, Magdalena Ogłuszka, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Katarzyna Żarczyńska, Przemysław Sobiech
2019 Translational Research in Veterinary Science
BIOŻYWNOŚĆ: innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego
Joanna Ligas, Michał Świtnicki, Mariusz Sacharczuk, Monika Cymer, Edyta Juszczuk-Kubiak, M. Szeląg, Weronika Grzybek, Cyprian Tomasik, Ewa Karpiniak, Tomasz Sakowski, Mariusz Pierzchała, Grażyna Faliszewska, Sławomir Petrykowski, Artur Jóźwik, Bożena Pyzel, Jarosław Horbańczuk, Elżbieta Wenta-Muchalska, Rafał Parada, Danuta Holc, Małgorzata Cybulska, Magdalena Kotlarska, Maria Buza, Dorota Goluch, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka, Tadeusz Blicharski, Ewa Szablisty, Karina Horbańczuk, Krystyna Wicińska, Ewa Metera, Ewa Kościuczuk, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Ewa Poławska, Danuta Słoniewska, Irmina Bieńkowska, Franciszek Wojciechowski, Elżbieta Tober, Józef Krzyżewski, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Nina Strzałkowska, Lech Zwierzchowski, Karolina Jasińska, Katarzyna Kosińska, Anna Bobrowska, Barbara Wijas, Magdalena Stachelek, Krzysztof Papis, Jolanta Oprządek, Krzysztof Słoniewski, Paweł Urbański, Karolina Kordos, JUSTYNA JARCZAK
2018
Molecular Characterisation of Uterine Endometrial Proteins during Early Stages of Pregnancy in Pigs by MALDI TOF/TOF
Agata Nawrocka, Aleksandra Ciepłoch, Paweł Leszczyński, Kamila Liput, Przemysław Sobiech, Edyta Juszczuk-Kubiak, Leyland Fraser, Magdalena Herudzinska, Marinus F. W. te Pas, Magdalena Ogłuszka, Brygida Ślaska, Chandra S. Pareek, Hiroaki Taniguchi, Dorota Pierzchała, Adam Lepczyński, Paweł Urbański, Magdalena Śmiech, Mariusz Pierzchała, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Krzysztof Kowal, Mateusz Sachajko, Ewa Poławska
2021 INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
Sex-related differences of morphometric, densitometric, and geometric parameters of tibia and tarsometatarsal bone in 14-month-old ostriches (Struthio camelus).
Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Dzierzęcka, A. Charuta, R.G. Cooper
2013 Poultry Science 0032-5791
Profile of fatty acids and activity of elongase and Δ5 and Δ9 desaturase of growing pigs differed in concentration of intramuscular fat in musculus longissimus dorsi.
Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
The relationship between blood lipid indicators and carcass traits and with the concentration of omega-3 fatty acids in the longissimus dorsi muscle of growing pigs
Monika Sobol, Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2014 Journal of Animal and Feed Sciences 1230-1388
Effect of nutritional regulation of growth on histochemical characteristics of muscles in pigs.
Dagmara Weremko, Joanna Bogucka, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Konrad Walasik, Stanisława Raj, Gabriela Elminowska-Wende, Anna Sobolewska, Henryk Fandrejewski
2013 Acta Agriculturae Scandinavica - Section A: Animal Science 0906-4702
Profile of fatty acids and activity of elongase and Δ5 and Δ9 desaturase of growing pigs differ in concentration of intramuscular fat in musculus longissimus dorsi
Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
The influence of dietary fatty acids on their metabolism in liver and subcutaneous fat in growing pigs
Dagmara Weremko, Monika Sobol, Grzegorz Skiba, Marian Czauderna, Ewa Poławska, Stanisława Raj
2011 Journal of Animal and Feed Sciences 1230-1388
Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański, Dorota Goluch
2014
Effects of genetically modified ingredients in feed of Japanese quail on chemical composition of egg yolk
Ewa Poławska, Grażyna Sender, Irmina Bieńkowska, Agnieszka Korowin-Kossakowska, KATARZYNA SARTOWSKA, Weronika Grzybek, Paulina Lipińska
2013 World Poultry Science Journal 0043-9339
Effects of Dietary n-3 and n-6 Polyunsaturated Fatty Acids in Inflammation and Cancerogenesis
Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Mariusz Pierzchała, Adam Lepczyński, Agata Nawrocka, Chandra S. Pareek, Kamila Liput, Brygida Ślaska, Agata Wypych, Urszula Czarnik
2021 INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 1422-0067
Molecular Characterisation of Uterine Endometrial Proteins during Early Stages of Pregnancy in Pigs by MALDI TOF/TOF
Aleksandra Ciepłoch, Edyta Juszczuk-Kubiak, Adam Lepczyński, Marinus F. W. Te Pas, Krzysztof Kowal, Mateusz Sachajko, Dorota Pierzchała, Magdalena Herudzińska, Brygida Ślaska, Chandra S. Pareek, Kamila Liput, Magdalena Śmiech, Paweł Urbański, Agata Nawrocka, Paweł Leszczyński, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Leyland Fraser, Hiroaki Taniguchi, Przemysław Sobiech
2021 International Journal of Molecular Sciences 1422-0067
The physical traits and fatty acids profile of ostrich meat enriched in n3 fatty acids as influenced by duration of refrigerated storage and type of packaging
Ewa Poławska, Krystyna Gutkowska, Magdalena Solka, Jarosław Wyrwisz, Stefan De Smet, Janusz Pomianowski, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Katleen Raes, Anna Wójcik
2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
|