Baza naukowców - Ewa Helena Poławska

Tytuł naukowydoktor
Obszarnauki rolnicze
Dziedzinazootechnika
Dyscyplina
Specjalność
Jednostka naukowa Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego Polskiej Akademii Nauk

05-110 Jabłonna
ul. Instytucka 3

Telefon: 227653301
Fax: 22 7653302
REGON: 000325989
Email: office@ifzz.pan.pl

http://www.ifzz.pl
Publikacje
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles
    Artur Jóźwik, Louw Hoffman, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Krystyna Gutkowska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Janusz Pomianowski, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The ostrich meat – an updated review. I. Physical characteristics of ostrich meat
    Józef Krzyżewski, Ewa Poławska, Emilia Bagnicka, Joanna Marchewka, Anna Wójcik
    2011 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on the fatty acid profiles of ostrich. Part 2. Fat.
    Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Dominika Tolik, Louw Hoffman, Andrzej Półtorak, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The physical traits and fatty acids profile of ostrich meat enriched in n3 fatty acids as influenced by duration of refrigerated storage and type of packaging
    Ewa Poławska, Krystyna Gutkowska, Magdalena Solka, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Katleen Raes, Stefan De Smet, Jarosław Wyrwisz, Janusz Pomianowski, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
    2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The effect of the diet supplementation with linseed and rapeseed on the physico-chemical and sensory characteristics of ostrich meat
    Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Janusz Pomianowski, Dariusz Lisiak, Anna Wójcik
    2012 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of linseed, rapeseed, and vitamin E long term supplementation on the activity of the lysosomal enzymes in ostrich liver
    Artur Jóźwik, M. Łysek-Gładzinska, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Monika Michalczuk, Krzysztof Niemczuk, A. Kamińska
    2013 Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy 0042-4870
  • The effect of amaranth seed added to the standard diet upon selected meat quality traits in the quail.
    Ewa Poławska, Małgorzata Jakubowska, Justyna Garczewska, Zofia Tarasewicz, Danuta Szczerbińska, Józefa Gardzielewska, KINGA RYBAK
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acids profiles in the ostriches. Part 2. Fat.
    Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Anna Wójcik, Dominika Tolik, Mariusz Pierzchała, Andrzej Półtorak
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • A relationship between somatic cell count, Polymorphic form of β4-defensin and susceptibility of cow milk fat to lipolysis
    Bożena Pyzel, Paulina Lipińska, Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Jarosław Horbańczuk, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Emilia Bagnicka
    2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Characteristics of egg parts, chemical composition and nutritive value of Japanese Quail eggs - A review
    Sebastian Nowaczewski, Ewa Poławska, Ross Cooper, Anna Charuta, Dominika Tolik
    2014 Folia Biologica 0015-5497
  • Influence of polymorphism of casein proteins on chemical composition and technological properties of goat’s milk.
    Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Emilia Bagnicka, Maria Markiewicz-Kęszycka
    2013 Medycyna Weterynaryjna 0025-8628
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles.
    Artur Jóźwik, Anna Wójcik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Krystyna Gutkowska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Janusz Pomianowski, Agnieszka Wierzbicka
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effects of genetically modified ingredients in feed of Japanese quail on chemical composition of breast meat.
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Grażyna Sender, KATARZYNA SARTOWSKA, Grażyna Faliszewska, Paulina Lipińska, Agnieszka Korwin-Kossakowska
    2013 World's Poultry Science Journal 0043-9339
  • Omega-6 and omega-3 fatty acids metabolism pathways in the body of pigs fed diets with different sources of fatty acids
    Monika Sobol, Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2015 Archives of Animal Nutrition 1745-039X
  • Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
    Ewa Poławska, Dorota Goluch, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański
    2014
  • Influence of frozen storage on the fatty acid composition of ostrich meat enriched with linseed and rapeseed.
    Ewa Poławska, Jarosław Horbańczuk, Louwrenc C. Hoffman, Anna Wójcik
    2015 South African Journal of Animal Sciences 0375-1589
  • The relationship between the chemical composition of the carcass and the fatty acid composition of intramuscular fat and backfat of several pig breeds slaughtered at different weights
    Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Franciszek Borowiec, Stanisława Raj, Władysław Migdał, Henryk Fandrejewski
    2010 Meat Science 0309-1740
  • Meat from alternative species - nutritive and dietetic value, and its benefit for human health - a review.
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Janusz Pomianowski, Ross G. Cooper
    2013 CYTA - Journal of Food 1947-6337
  • The influence of dietary source of fatty acids on chemical composition of the body and utilization of linoleic and linolenic acids by pigs
    Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj, Henryk Fandrejewski, Jacek Skomiał
    2010 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Profile of fatty acids, muscle structure and shear force of musculus longissimus dorsi (MLD) in growing pigs as affected by energy and protein or protein restriction followed by realimentation
    Joanna Bogucka, Grzegorz Skiba, Gabriela Elminowska-Wenda, Ewa Poławska, Stanisława Raj, Damian Knecht, Barbara Zwierko-Pastuszewska
    2012 Meat Science 0309-1740
  • Zależności między składem chemicznym mięśni a kruchością mięsa świń
    Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2010 Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 0084-5477
  • Effect of dietary organic and inorganic selenium supplementation on chemical, mineral and fatty acid composition of ostrich meat
    Artur Jóźwik, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Ewa Poławska, Katleen Raes, Dominka Tolik, Jarosław Horbańczuk, Stefaan De Smet, Janusz Pomianowski
    2016 CYTA - Journal of Food 1947-6337
  • Consumer facial expression in relation to smoked ham with the use of face reading technology. The methodological aspects and informative value of research results
    BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK, Ewa Poławska, Wacław Laskowski, Eliza Kostyra, Michał Rambuszek, Tadeusz Blicharski
    2016 Meat Science 0309-1740
  • Sex-related differences of bone properties of pelvic limb and bone metabolism indices in 14-month-old ostriches (Struthio camelus)
    Witold Krupski, Marcin Tatara, Adam Brodzki, Iwona Łuszczewska-Sierakowska, Maria Szpetnar, Anna Charuta, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Artur Jóźwik
    2018 BRITISH POULTRY SCIENCE 0007-1668
  • Comparative analysis of the liver transcriptome among cattle breeds using RNA-seq
    Dominika Grzybowska, Chandra Pareek, Mateusz Sachajko, Jędrzej Jaskowski, Magdalena Herudzińska, Mariusz Skowroński, Krzysztof Domagalski, Joanna Szczepanek, Urszula Czarnik, Przemysław Sobiech, Mariusz Pierzchała, Kamila Stepanow, Magdalena Ogłuszka, Edyta Juszczuk-Kubiak, Yaping Feng, Dibyendu Kumar, Ewa Poławska
    2019 Veterinary Sciences
  • The effect of varying gas headspace to meat ratio on the quality of pork loin stored in high O2 modified atmosphere
    Monika Marcinkowska-Lesiak, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka, Ewa Poławska
    2017 CYTA-JOURNAL OF FOOD 1947-6337
  • Changes in fat and individual fatty acids digestibility during the growth of Japanese quails
    Ewa Poławska
    2018 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • A porcine gluteus medius muscle genome-wide transcriptome analysis : dietary effects of omega-6 and omega-3 fatty acids on biological mechanisms.
    Edyta Juszczuk-Kubiak, Marinus F. W. te Pas, Chandra S. Pareek, Jenelle R. Dunkelberger, Jarosław Horbańczuk, Magdalena Ogłuszka, Ewa Poławska, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Agnieszka Szostak, Mariusz Pierzchała
    2017 Genes & Nutrition 1865-3499
  • The quality of pork and the shelf life of the chosen carcass elements during storage depending on the method of carcass chilling
    Ewa Poławska, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Beata Bartodziejska, Eugenia Grześkowiak-Lisiak, Joanna Królasik
    2017 JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892
  • Genetic disorders in beef cattle: a review
    Jolanta Oprządek, Ewa Poławska, Aleksandra Ciepłoch, Karolina Rutkowska
    2017 Genes & Genomics 1976-9571
  • The quality of pork and the shelf life of the chosen carcass elements during storage depending on the method of carcass chilling
    Beata Bartodziejska, Ewa Poławska, Karol Borzuta, Eugenia Grześkowiak-Lisiak, Joanna Królasik, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
    2018 JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892
  • The effect of different gas permeability of packaging on physicochemical and microbiological parameters of pork loin storage under high O2 modified atmosphere packaging conditions
    Ewa Poławska, Monika Marcinkowska-Lesiak, Agnieszka Wierzbicka
    2017 FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 1082-0132
  • Quality of pork loin stored under different light intensity La calidad del lomo de cerdo almacenado bajo diferentes intensidades de luz
    Ewa Poławska, Monika Marcinkowska-Lesiak, Adrian Stelmasiak, Agnieszka Wierzbicka
    2017 CyTA-Journal of Food 1947-6345
  • Omega-3 Alpha-Linolenic Fatty Acid Affects the Level of Telomere Binding Protein TRF1 in Porcine Skeletal Muscle
    Marinus F. W. te Pas, Magdalena Ogłuszka, Ewa Poławska, Agata Nawrocka, Kamila Liput, Mariusz Pierzchała
    2020 Animals 2076-2615
  • Identification of Differentially Expressed Gene Transcripts in Porcine Endometrium during Early Stages of Pregnancy
    Brygida Slaska, Leyland Fraser, Marinus F.W. te Pas, Jedrzej M. Jaśkowski, Dorota Pierzchała, Magdalena Herudzińska, Mateusz Sachajko, Agnieszka Roszczyk, Chandra S. Pareek, Haja N. Kadarmideen, Aleksandra Ciepłoch, Kamila Stepanow, Magdalena Buszewska-Forajta, Wojciech Niżański, BARTŁOMIEJ JAŚKOWSKI, Mariusz Pierzchała, Magdalena Ogłuszka, Agata Nawrocka, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Ewa Poławska, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Urszula Czarnik
    2020 Life 0024-3019
  • RNA-seq based SNP discovery in liver transcriptome of Polish Landrace pigs.
    Kamila Stepanow, Aleksandra Ciepłoch, Mateusz Sachajko, Dorota Goluch, Vishnu Sharma, Sanjita Sharma, Chandra Shekhar Pareek, Mariusz Skowroński, Joanna Szczepanek, Edyta Juszczuk-Kubiak, Adrian Szczepański, Xiangyang Miao, Magdalena Buszewska-Forajta, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański, Tadeusz Blicharski, Agata Nawrocka, Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Agnieszka Roszczyk
    2019 Translational Research in Veterinary Science
  • Effects of three-month administration of high-saturated fat diet and high-polyunsaturated fat diets with different linoleic acid (LA, C18:2n-6) to α-linolenic acid (ALA, C18:3n-3) ratio on the mouse liver proteome.
    Magdalena Ogłuszka, Michał Liput, Weronika Grzybek, Adam Lepczyński, Kamila Liput, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Chandra S. Pareek, ANETA JOŃCZY, Agnieszka Szostak, Paweł Urbański, Agnieszka Roszczyk, Agata Nawrocka
    2021 Nutrients 2072-6643
  • Effects of three-month feeding high fat diets with different fatty acid composition on myocardial proteome in mice.
    Andrzej Kram, Alicja Dratwa-Chałupnik, Agnieszka Herosimczyk, Katarzyna Michałek, Adam Lepczyński, Małgorzata Ożgo, Kamila Liput, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Marta Grabowska
    2021 Nutrients 2072-6643
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on the fatty acid profiles of ostrich. Part 2. Fat.
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Mariusz Pierzchała, Louw Hoffman, Dominika Tolik, Andrzej Półtorak, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on the fatty acid profiles of ostrich. Part 2. Fat.
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Mariusz Pierzchała, Louw Hoffman, Andrzej Półtorak, Dominika Tolik, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • A relationship between somatic cell count, Polymorphic form of β4-defensin and susceptibility of cow milk fat to lipolysis
    Artur Jóźwik, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Bożena Pyzel, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Jarosław Horbańczuk, Emilia Bagnicka
    2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effects of three-month administration of high-saturated fat diet and high-polyunsaturated fat diets with different linoleic acid (La, c18:2n–6) to α-linolenic acid (ala, c18:3n–3) ratio on the mouse liver proteome
    Magdalena Ogłuszka, Chandra Pareek, Agnieszka Szostak, Michał Liput, Weronika Grzybek, Adam Lepczyński, Kamila Liput, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, ANETA JOŃCZY, Paweł Urbański, Agnieszka Roszczyk, Agata Nawrocka
    2021 Nutrients 2072-6643
  • Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
    Ewa Poławska, Dorota Goluch, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański
    2014
  • Quality control assessment of the RNA-Seq data generated from liver and pituitary transcriptome of Hereford bulls using StrandNGS software
    Magdalena Buszewska-Forajta, Qaisar Shahzad, Edyta Juszczuk-Kubiak, Mateusz Sachajko, Yang Qing Lu, Chandra Shekhar Pareek, Adrian Szczepański, Magdalena Ogłuszka, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Katarzyna Żarczyńska, Przemysław Sobiech
    2019 Translational Research in Veterinary Science
  • BIOŻYWNOŚĆ: innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego
    Joanna Ligas, Michał Świtnicki, Mariusz Sacharczuk, Monika Cymer, Edyta Juszczuk-Kubiak, M. Szeląg, Weronika Grzybek, Cyprian Tomasik, Ewa Karpiniak, Tomasz Sakowski, Mariusz Pierzchała, Grażyna Faliszewska, Sławomir Petrykowski, Artur Jóźwik, Bożena Pyzel, Jarosław Horbańczuk, Elżbieta Wenta-Muchalska, Rafał Parada, Danuta Holc, Małgorzata Cybulska, Magdalena Kotlarska, Maria Buza, Dorota Goluch, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka, Tadeusz Blicharski, Ewa Szablisty, Karina Horbańczuk, Krystyna Wicińska, Ewa Metera, Ewa Kościuczuk, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Ewa Poławska, Danuta Słoniewska, Irmina Bieńkowska, Franciszek Wojciechowski, Elżbieta Tober, Józef Krzyżewski, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Nina Strzałkowska, Lech Zwierzchowski, Karolina Jasińska, Katarzyna Kosińska, Anna Bobrowska, Barbara Wijas, Magdalena Stachelek, Krzysztof Papis, Jolanta Oprządek, Krzysztof Słoniewski, Paweł Urbański, Karolina Kordos, JUSTYNA JARCZAK
    2018
  • Molecular Characterisation of Uterine Endometrial Proteins during Early Stages of Pregnancy in Pigs by MALDI TOF/TOF
    Agata Nawrocka, Aleksandra Ciepłoch, Paweł Leszczyński, Kamila Liput, Przemysław Sobiech, Edyta Juszczuk-Kubiak, Leyland Fraser, Magdalena Herudzinska, Marinus F. W. te Pas, Magdalena Ogłuszka, Brygida Ślaska, Chandra S. Pareek, Hiroaki Taniguchi, Dorota Pierzchała, Adam Lepczyński, Paweł Urbański, Magdalena Śmiech, Mariusz Pierzchała, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Krzysztof Kowal, Mateusz Sachajko, Ewa Poławska
    2021 INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
  • The use of nutrigenomics in animal improvement for product quality and health – a review
    Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Magdalena Solka, Elżbieta Wenta-Muchalska, Paweł Urbański
    2021 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Sex-related differences of morphometric, densitometric, and geometric parameters of tibia and tarsometatarsal bone in 14-month-old ostriches (Struthio camelus).
    Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Dzierzęcka, A. Charuta, R.G. Cooper
    2013 Poultry Science 0032-5791
  • Profile of fatty acids and activity of elongase and Δ5 and Δ9 desaturase of growing pigs differed in concentration of intramuscular fat in musculus longissimus dorsi.
    Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The relationship between blood lipid indicators and carcass traits and with the concentration of omega-3 fatty acids in the longissimus dorsi muscle of growing pigs
    Monika Sobol, Dagmara Weremko, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2014 Journal of Animal and Feed Sciences 1230-1388
  • Effect of nutritional regulation of growth on histochemical characteristics of muscles in pigs.
    Dagmara Weremko, Joanna Bogucka, Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Konrad Walasik, Stanisława Raj, Gabriela Elminowska-Wende, Anna Sobolewska, Henryk Fandrejewski
    2013 Acta Agriculturae Scandinavica - Section A: Animal Science 0906-4702
  • Profile of fatty acids and activity of elongase and Δ5 and Δ9 desaturase of growing pigs differ in concentration of intramuscular fat in musculus longissimus dorsi
    Grzegorz Skiba, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The influence of dietary fatty acids on their metabolism in liver and subcutaneous fat in growing pigs
    Dagmara Weremko, Monika Sobol, Grzegorz Skiba, Marian Czauderna, Ewa Poławska, Stanisława Raj
    2011 Journal of Animal and Feed Sciences 1230-1388
  • Influence of polymorphism of casein proteins on chemical composition and technological properties of goat’s milk.
    Józef Krzyżewski, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Emilia Bagnicka, Maria Markiewicz-Kęszycka
    2013 Medycyna Weterynaryjna 0025-8628
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Krystyna Gutkowska, Louw Hoffman, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Janusz Pomianowski, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The physical traits and fatty acids profile of ostrich meat enriched in n3 fatty acids as influenced by duration of refrigerated storage and type of packaging
    Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Ewa Poławska, Magdalena Solka
    2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Badania ekspresji wybranych genów. Możliwość wykorzystania wyników w praktyce hodowlanej
    Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Paweł Urbański, Dorota Goluch
    2014
  • Effects of genetically modified ingredients in feed of Japanese quail on chemical composition of egg yolk
    Ewa Poławska, Grażyna Sender, Irmina Bieńkowska, Agnieszka Korowin-Kossakowska, KATARZYNA SARTOWSKA, Weronika Grzybek, Paulina Lipińska
    2013 World Poultry Science Journal 0043-9339
  • The effect of dietary oil seeds on the fatty acid profile and metabolism in ostrich liver
    Ewa Poławska, Aleksandra Ciepłoch
    2016 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acids profiles in the ostriches. Part 2. Fat.
    Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effects of Dietary n-3 and n-6 Polyunsaturated Fatty Acids in Inflammation and Cancerogenesis
    Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Mariusz Pierzchała, Adam Lepczyński, Agata Nawrocka, Chandra S. Pareek, Kamila Liput, Brygida Ślaska, Agata Wypych, Urszula Czarnik
    2021 INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 1422-0067
  • Molecular Characterisation of Uterine Endometrial Proteins during Early Stages of Pregnancy in Pigs by MALDI TOF/TOF
    Aleksandra Ciepłoch, Edyta Juszczuk-Kubiak, Adam Lepczyński, Marinus F. W. Te Pas, Krzysztof Kowal, Mateusz Sachajko, Dorota Pierzchała, Magdalena Herudzińska, Brygida Ślaska, Chandra S. Pareek, Kamila Liput, Magdalena Śmiech, Paweł Urbański, Agata Nawrocka, Paweł Leszczyński, Mariusz Pierzchała, Ewa Poławska, Magdalena Ogłuszka, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Leyland Fraser, Hiroaki Taniguchi, Przemysław Sobiech
    2021 International Journal of Molecular Sciences 1422-0067
  • Bone morphometric, densitometric and mechanical properties in 14-month-old ostriches fed experimental diet enriched with linseed
    Ewa Poławska, Mariusz Pierzchała, Magdalena Ogłuszka
    2015 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • Effect of dietary linseed and rapeseed supplementation on fatty acid profiles in the ostrich. Part 1. Muscles
    Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Nina Strzałkowska, Krystyna Gutkowska, Louw Hoffman, Mariusz Pierzchała, Jarosław Horbańczuk, Janusz Pomianowski, Agnieszka Wierzbicka, Anna Wójcik
    2013 Animal Science Papers and Reports 0860-4037
  • The physical traits and fatty acids profile of ostrich meat enriched in n3 fatty acids as influenced by duration of refrigerated storage and type of packaging
    Ewa Poławska, Krystyna Gutkowska, Magdalena Solka, Jarosław Wyrwisz, Stefan De Smet, Janusz Pomianowski, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka, Żaneta Zdanowska-Sąsiadek, Katleen Raes, Anna Wójcik
    2014 Animal Science Papers and Reports 0860-4037