Publikacje |
Rys historyczny i analiza realizacji hodowli zachowawczej świń rasy puławskiej
Marek Babicz, Zbigniew Bajda, Marcin Hałabis, Magdalena Szyndler-Nędza, Tadeusz Blicharski
2017 WIADOMOŚCI ZOOTECHNICZNE 1731-8068
Retrospekcja i stan obecny hodowli świń ras: wielkiej białej polskiej i polskiej białej zwisłouchej na Lubelszczyźnie
Marek Babicz, Zbigniew Bajda, Grzegorz Żak, Marcin Hałabis, Magdalena Szyndler-Nędza
2017 WIADOMOŚCI ZOOTECHNICZNE 1731-8068
Wytwarzanie produktów regionalnych jako szansa aktywizacji gospodarstw utrzymujących lokalne rasy zwierząt i promocji zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich / red. nauk. Joanna Barłowska
Wioletta Sawicka-Zugaj, Paulina Nazar, Marek Babicz, Małgorzata Dmoch, Piotr Domaradzki, Waldemar Teter, Witold Chabuz, Zygmunt Litwińczuk, Monika Kędzierska-Matysek, Anna Litwińczuk, Anna Teter, Aneta Brodziak, Andrzej Junkuszew, Jolanta Król, Tomasz Gruszecki, Agnieszka Zaborska, Joanna Barłowska, Marcin Hałabis, Małgorzata Ryszkowska-Siwko, Mariusz Florek, Piotr Skałecki, Kinga Kropiwiec, Barbara Topyła
2016
Świnie gołębskie - puławskie. 90 lat hodowli (1926-2016), red. nauk. / Marek Babicz
Marek Babicz, Anna Kasprzyk, Zuzanna Całyniuk, Eugeniusz Grela, Marcin Hałabis, Justyna Bochnak, Aleksander Walkiewicz, Andrzej Stasiak, Kinga Kropiwiec, Jacek Burdzanowski, Marcin Ścibura, Marcin Pastwa
2016
The analysis of changes the profitability of pig production of Polish Landrace breed and the Pulawska breed on a family farm in years 2010-2012
Robert Cichocki, Kinga Kropiwiec, Marek Babicz, Magdalena Szyndler-Nędza, Marcin Hałabis, Malwina Merska
2014 Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Sectio EE Zootechnica 0239-4243
Wykorzystanie świń rasy puławskiej w produkcji wyrobów regionalnych
Marcin Hałabis, Marek Babicz, Kinga Kropiwiec-Domańska, Zuzanna Całyniuk
2016
Bioróżnorodność wybrane zagadnienia = Biodiversity selected aspects / red. Kinga Kropiwiec, Mirosław Szala, Kamil Maciąg
Kinga Kropiwiec, Przemysław Kutera, Katarzyna Biała, Karolina Kasprzak, Marcin Hałabis, Damian Iwon, Malwina Merska-Kazanowska, Ewelina Pindłowska, Damian Zieliński, Marcin Letkiewicz, Ewelina Wlaszczyk, Ewelina Zielińska, Grzegorz Magdoń, Patrycja Szela
2014
Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie
Marcin Bany, Jakub Ceregrzyn, Danuta Dąbrowska, Natalia Hełetkanycz, Marcin Hałabis
2017
Wykorzystanie rodzimych ras świń do produkcji tradycyjnych i regionalnych produktów żywnościowych
Marek Babicz, Marcin Hałabis, Kinga Kropiwiec-Domańska
2016
Zagrożenia wynikające ze spożycia mięsa i podrobów świni domowej i dzika
Małgorzata Zarek, Sylwia Paprocka, Paulina Bednarczuk, Marcin Hałabis
2016
Zasady transportu trzody chlewnej w UE w aspekcie BHP pracowników i dobrostanu zwierząt
Kinga Kropiwiec-Domańska, Małgorzata Zarek, Marcin Bany, Marcin Hałabis
2016
BHP w wybranych etapach produkcji świń rasy puławskiej
Konrad Grzesiuk, Marcin Hałabis, Małgorzata Zarek, Paulina Bednarczuk
2016
Zagrożenia wypadkowe podczas hodowli i produkcji trzody chlewnej – sposoby zapobiegania
Paulina Bednarczuk, Małgorzata Zarek, Marcin Hałabis, Damian Kapusta
2016
|